• Quina probabilitat tinc de quedar-me embarassada?

    Els tractaments de reproducció assistida en cap cas ofereixen un 100% d’èxit. Pel que fa als percentatges, mentre que en la inseminació artificial aquests oscil·len al voltant del 14-21% d’embaràs, en el cas de la Fecundació in-vitro ens acostem al 40%.

    Cal tenir en compte que aquests percentatges depenen en gran mesura de l’edat dels pacients, del factor d’infertilitat, dels hàbits de vida, etc.

    Actualment els centres d’investigació treballen per perfeccionar aquestes tècniques i millorar els resultats obtinguts.

  • Si faig un tractament de reproducció m'engreixaré?

    Els tractaments hormonals utilitzats en aquestes tècniques no produeixen augment de pes. No obstant això un dels efectes secundaris dels mateixos pot ser la retenció de líquid. Per tant no és d’estranyar que durant el període de temps que pugui durar el tractament, la pacient manifesti cert grau d’inflamació o distensió abdominal.

  • Quan hem de buscar ajuda si no aconseguim gestació?

    Es recomana acudir a un centre d’infertilitat, si al cap d’un any i mig de relacions sexuals periòdiques no s’aconsegueix l’embaràs.

    Si l’edat de la pacient és de més de 35 anys, es recomana sol·licitar ajuda al cap de sis mesos.

  • Puc tenir un embaràs múltiple?

    És important saber que com a conseqüència d’aquests tractaments és possible que el resultat sigui un embaràs múltiple.

    És més freqüent en la Fecundació in-vitro que en la Inseminació Artificial, ja que pel que fa a la primera la llei actual permet posar fins a tres embrions per transferència, i per tant augmenta la probabilitat d’embaràs múltiple fins un 30%. El nombre d’embrions a transferir dins el límit que marca la llei és potestat de la parella.

  • Els nens nascuts de tècniques de reproducció assistida tenen més probabilitat de patir algun tipus d'alteració genètica?

    Els nens nascuts de tècniques de reproducció assistida, tenen la mateixa probabilitat de patir una alteració genètica (2-3%) que els concebuts fruit d’una relació sexual.

  • Puc tenir fills si tinc una lligadura de trompes o les trompes obstruïdes?

    És possible tenir fills en aquesta situació gràcies al tractament de Fecundació in-vitro, ja que els òvuls s’obtenen obviant l’estat de les trompes.

  • Puc tenir fills si m'he fet la vasectomia?

    Sí pots tenir-ne. En aquesta situació cal fer una biòpsia testicular per tal de treure els espermatozous de l’interior del testicle i posteriorment es realitza una Fecundació in-vitro amb ICSI (veure apartat FIV).

  • Quines són les principals causes d'infertilitat?

    40% Factor femení
    40% Factor masculí
    20% Origen desconegut

  • És necessari fer repòs després dels tractaments?

    No es necessari en el cas de la inseminació. En qualsevol dels casos el metge determinarà què és el millor per cada pacient de manera individual i segons el tractament.

  • Què puc fer per saber si el meu semen és normal?

    La primera prova “indispensable” és un seminograma, que ens dóna informació sobre la concentració, mobilitat, morfologia i vitalitat dels espermatozous. Depenent del resultat de l’analítica, es recomanarà visitar un andròleg, el qual determinarà si cal ampliar els estudis.

  • No et quedis amb dubtes

    Ens agrada explicar-te el que fem, i com podem ajudar-te.

  • Pregunta'ns
+34 973 288 127 +34 973 273 100