Inseminació artificial de parella (IAC)

Tècnica

La inseminació artificial, és una tècnica que consisteix en la disposició del semen de la parella a l’interior de l’úter de la pacient.

Inicialment la pacient s’ha de sotmetre a un tractament hormonal (tot i que també es pot fer amb cicle natural) per tal d’aconseguir el creixement i maduració fol·licular (maduració de l’òvul).

Aquest tractament que pot durar aproximadament de 10 a 14 dies és senzill i poc agressiu, ja que les dosis de medicació administrades acostumen a ser baixes.

Un cop aconseguida la maduració ovocitària (comprovat gràcies als controls ecogràfics periòdics que es realitzen durant el tractament), es provoca l’ovulació dins de les següents 36 hores, moment en el qual el pacient ens portarà la mostra d’esperma per tal de realitzar la inseminació.

La preparació de la mostra consisteix en la realització d’una sèrie de rentats per tal d’eliminar-ne el plasma seminal i els espermatozous immòbils o morfològicament alterats. D’aquesta manera ens quedem únicament amb els espermatozous aptes i mòbils, capaços de fecundar l’òvul.

Un cop la mostra preparada, es carrega en una cànula d’inseminació, i es deixa a l’interior de l’úter.

Aquest procediment, és senzill ràpid i poc dolorós.

Un cop finalitzat, la pacient romandrà estirada uns minuts.

La inseminació és una tècnica que no requereix repòs ni modificació dels hàbits de vida de la pacient.

Finalitzat el tractament, al cap de quinze dies, la pacient es realitzarà un test d’embaràs per tal de saber si s’ha aconseguit gestació.

Indicacions

1) Esterilitat masculina:
– Anatòmica
– Psicològica
– Oligoastenoteratozoospèrmia

 

2) Esterilitat Femenina:
– Disfuncions ovulatòries
– Alteracions uterines o tubàriques
– Endometriosi
– Problemes del cèrvix

 

3) Esterilitat immunològica

 

4) Esterilitat d’origen desconegut