Embrions sintètics: una solució?

La prestigiosa revista Nature ha publicat un article sobre els resultats d’un estudi que s’està duent a terme a la Universitat de Michigan sobre la creació d’embrions artificials.

La finalitat d’aquest experiment és la de salvar els límits legals i ètics que no permeten investigar en embrions de més de 14 dies . Es tracta d’esbrinar les incògnites del desenvolupament cel·lular en les primeres fases d’implantació a l’úter, quan ja es troben els signes de moltes malalties fins i tot les que es desenvoluparan en fases tardanes de la vida.

Són per tant embrions sense capacitat reproductiva, aconseguits amb el desenvolupament de cèl·lules mare que no provenen de cap embrió i que són reprogramades fins al seu estadi inicial. S’aconsegueixen una mena de sacs cel·lulars que són molt semblants als embrions encara que sense les cèl·lules específiques per resultar viables.

Els autors de l’estudi recalquen que no es tracta de produir éssers sintètics a partir d’embrions sintètics sinó aprofundir en l’estudi i identificació de malalties que es poden resoldre en fases molt inicials.

Deixa un comentari