Dia 8 de Març Dia Internacional de les Dones

S’acosta el Dia Internacional de la Dona, i com la majoria dels que se segueixen celebrant, és perquè les reivindicacions per la igualtat encara no s’acompleixen.

La llarga lluita de les dones per aconseguir la plena igualtat de drets en tots els aspectes de la vida social i laboral segueix activa, per a que no es frenin els avenços i en alguns casos fins i tot no reculin.

En les grans empreses segueix sent majoritària la presència masculina en els òrgans de màxima responsabilitat i direcció. Les estadístiques d’estudiants universitaris en canvi, diuen que les dones guanyen clarament en nombre als estudiants homes.

La cursa per arribar a llocs de responsabilitat però, es veu frenada pel desig de ser mares, que coincideix moltes vegades amb el punt àlgid de les carreres professionals.

Resulta tan lícit voler destacar professionalment com realitzar-se personalment com a mare, i la ciència actualment permet allargar una mica més la possibilitat de retardar el rellotge biològic, aprofitant les noves tècniques de reproducció assistida com la Fecundació In Vitro.

La vitrificació d’òvuls permet retardar alguns anys l’edat de la maternitat i coordinar de forma harmoniosa, el moment més oportú per conciliar vida laboral i personal.

Deixa un comentari